Dietoterapia

Alimentație sănătoasă, în concordanță cu natura  – Dietoterapia                        

Înaintașii noștri ne-au lăsat o seama de observații privind alimentația sănătoasă: „Hrana este primul medicament” (China), „Ne săpăm groapa cu dinții” (India). Hipocrat spunea: alimentul sa ne fie medicament!

Fundatia Aquarius - Dietoterapia

În practica medicală curentă, o alimentație de proastă calitate (fast food, carne si produse din carne, dulciuri, sucuri și răcoritoare produse chimic, majoritatea E-urilor introduse în alimente), la care se adaugă o medicație antibiotică excesivă, duce la apariția întregului cortegiu de boli ale sistemului imun: alergie, viroză respiratorie, sinuzită, ajungând chiar până la leucemii.

În sistemul de tratament holistic, dieta nu este un scop în sine, ci o infrastructură pentru vindecare.

Ce sa NU mâncăm

Celor care vor să-și grăbească vindecarea problemelor de sănătate și să obțină rezultate mai rapid, le recomandăm să elimine de pe masa zilnică în primul rând carnea, prăjelile, zahărul alb, dulciurile, produsele care conțin E-uri și hormoni artificiali. Consumul excesiv de carne și proteină animală favorizează apariția bolilor de nutriție și metabolism, determină obezitatea și supraponderalitatea. Pe lângă hormonii de creștere, memorie, respirație, locomoție, carnea conține hormoni sexuali care la femei pot determina apariția fibromatozelor uterine, nodulilor mamari, chisturilor ovariene sau cancerului uterin.

Rezultate mai rapide prin dietoterapie, susținute de dieta macrobiotică

Dietoterapia - Fundatia AquariusOrice problemă de sănătate profită imens din urmarea unei diete macrobiotice. Am obținut rezultate remarcabile în tratarea supraponderalității și obezității chiar din primele săptămâni de terapie, căci rezultatele nu întarzie să apară și kilogramele în plus dispar, atunci când organismul este ajutat prin detoxifiere și se reglează glandele endocrine. Acelasi lucru este valabil în cazul celulitei la femei, bineînțeles urmând și tratamentul individualizat. Orice femeie care vrea să se întrețină, să își mențină un ten tânăr, are de beneficiat enorm de pe urma alimentației lacto-ovo-vegetariene. Există o legătură directă între consumul de carne și sănătatea tenului, cum este o legatură și între alimentația preponderent carnivoră și apariția celulitei.

Alimentație sănătoasă = varietate, creativitate, natural – Dietoterapia

Alimentația lacto-ovo-vegetariană pe care o recomandăm pacienților cuprinde o gamă foarte variată de alimente, mult mai bogată in ingrediente și mai creativă decât rețetele uzitate în mod curent în bucătăria traditională românească, axată preponderent pe consumul de carne și preparate fierte îndelung sau prăjite. Pacienții noștri au învățat o lecție importantă: a renunța la carne nu înseamnă a te hrăni la fel ca înainte, eliminând doar carnea; nici nu înseamnă să suferi de foame, sau să te hrănesti doar cu salată! Acestea sunt niște prejudecăți des întâlnite și depășirea lor constituie primul pas în abc-ul macrobioticii și nutriționismului.

Cerealele stau la baza piramidei nutriționiste, fiind urmate de legume, fructe, lactate de fermentație (chefir, sana, iaurtul simplu, fără adaosuri). Prea puțin se cunoaște faptul că laptele simplu nu mai este tolerat de organism după vârsta de 2 ani, datorită intoleranței la lactoză a organismului – în evoluția naturală, animalele își lasă puii să sugă până la o vârsta, după care îi înțarcă!

Multe paciente suferind de migrene, constipație, varice, arterioscleroză, etc, au constatat prin propria experiență efectele benefice ale schimbării alimentației, combinate cu tratamentul individualizat.

Crește nivelul de performanță fizică și intelectuală, se mărește durata de viață!

Fundatia Aquarius – Dietoterapia

Dietoterapia
Contrar prejudecăților că alimentația fără carne ar slăbi potențialul de lucru al omului, o listă lungă de personalități care au adoptat vegetarianismul ne va convinge de contrariul: Pitagora, Socrate, Platon, Leonardo da Vinci, Benjamin Franklin, Tolstoi, Mahatma Gandi, Shelley, Plutarh, Richard Wagner, Herman Hesse, Albert Einstein, culminand cu Budhha Sakyamuni și Iisus Christos. Bernard Shaw a fost vegetarian și a trăit până la 94 de ani! Shelley spunea ca „mâncarea este necesară dacă prin ea putem învață și propagă adevarul” iar Ghandi consideră vegetarianismul la europeni ca o virtute, o forță activă în viață, o căutare a unei reforme a adevărului.

Daca esti interesat de mai multe informatii nu ezita sa ne contactezi.