Fitoterapia

Fitoterapia – Centrul de Medicina Holistica – Fundatia Aquarius

Tratamentul cu plante: natural, tradițional, non-agresiv    – Fitoterapia

Tratamentul bolilor cu ajutorul plantelor este o metodă tradițională non-agresivă, care stă la baza farmacopeei moderne. Datorită proprietăților lor terapeutice naturale, plantele au efecte benefice în cazul diferitelor afecțiuni. În farmacopeea europeană sunt descrise sute de plante cu virtuți terapeutice, iar fiecare dintre acestea ameliorează un anumit spectru de probleme de sănătate. Modalitățile de preparare și administrare sunt specifice și variate: ceaiuri, sucuri , tincturi, pulberi, esențe volatile, siropuri, cataplasme etc.Fitoterapia - Fundatia Aquarius

Beneficiile fitoterapiei:
Spre deosebire de tratamentele cu produse chimice, care își propun să rezolve o problemă punctuală (de exemplu tensiune crescută), fiecare plantă are o acțiune farmacodinamică multiplă. De exemplu, Salvia Officinalis ameliorează funcțiile aparatului urinar, digestiv, ale sistemului nervos, echilibrează secrețiile hepatice și pancreatice, este antiseptică, cicatrizantă, hemostatică și antiinflamatoare.
În principiu, plantele acționează prin echilibrarea și regularizarea anumitor funcții ale corpului. De exemplu, vâscul, ca regularizator al tensiunii, poate fi folosit și în cazuri de hipotensiune și în cazuri de hipertensiune.
Tratamentul cu produse apicole și cel cu argilă completează paleta terapeutică a fitoterapiei.fitoterapia

Schema de tratament prin fitoterapie individualizată, cu un complex de plante specifice fiecărui pacient

Boala este o suma de disfuncții organice, deci pentru vindecare trebuie folosit un complex de plante cu acțiune sinergică. Fitoterapia nu trebuie aplicată mecanicist, în gândirea de tipul: ceai pentru diabet, ceai gastric sau pentru slăbit. Deși efectele bolilor în organism sunt similare, cauzele care au dus la acestea sunt, de cele mai multe ori, diferite. Ca orice terapie holistică, fitoterapia se adresează cauzelor care au dus la declanșarea bolii. Din acest motiv, orice schemă de tratament prin fitoterapie trebuie sa fie individualizată.

Daca esti interesat de mai multe informatii nu ezita sa ne contactezi.