Reflexoterapia

Reflexoterapia este o procedură prin care se stimulează (prin masare sau apăsare) zonele reflexogene aflate pe întregul corp (în cazul presopuncturii) sau pe talpa piciorului (în cazul reflexoterapiei). Metodele sale de lucru cele mai răspândite sunt presopunctura și reflexoterapia.

Beneficii
Reflexoterapia executată corect, aduce o stare benefică întregului organism, și reduce durerile prin stimularea secrețiilor endorfinice. Studiile făcute asupra persoanelor care au beneficiat de reflexoterapie au evidențiat creșterea fluxului sangvin de irigare a organelor interne, regularizarea secrețiilor endocrine și accelerarea reacțiilor metabolice.

Reflexoterapia

Organele de simț ale corpului uman (limba, urechile, irisul, palmele și tălpile) au proprietatea de a reflecta starea de funcționalitate a componentelor corpului omenesc, adică pe organele de simț există o anumită zonă „de răspuns”, care reflectă funcționalitatea componentelor anatomice ale corpului.

Principiul metodei de reflexoterapie derivă din acupunctură: cele șase meridiane energetice ale piciorului își au punctele de intrare în corp (jing) în zona plantară (talpa piciorului).

Metoda de diagnoză pe zonele de reflex

Această corespondență dintre organ și zona reflexogenă face posibilă o diagnoză a stării de sănătate a fiecărui organ al corpului, pe organul de simț respectiv. Mai mult, datorită corespondenței biunivoce dintre acestea, la acționarea prin masaj a acestor puncte, se obține ameliorerea funcțională a organului vizat, printr-un mecanism numit „reflexogen”. Masajul reflexogen se execută pe tălpile picioarelor, iar stimularea punctelor se face într-o ordine precisă, cu principii de lucru clar stabilite, în funcție de afecțiunea tratată.

Daca esti interesat de mai multe informatii nu ezita sa ne contactezi.