Terapie emotionala si psihoterapie

Terapie emotionala si psihoterapie. În tratamentul holistic un loc important este rezervat discuțiilor terapeut-pacient, care întregesc tabloul clinic și corectează permanent atitudinile auto-nocive.

Așa cum factorii externi – cum ar fi vântul, căldura, umezeala, poluarea etc. ne pot influența sănătatea, tot astfel există și elemente interioare, de natură psiho-emoțională, care pot provoca îmbolnăvirea. În această categorie intră emoțiile negative: ura, invidia, furia, frica, posesivitatea, gelozia, orgoliul și… lista continuă.terapie emotionala si psihoterapie

Fizica cuantică ne arată că perturbări la nivelul informațional-emoțional-mental determină modificări la nivelul corpului material/fizic. În cazul în care aceste trăiri emoționale predomină sau au ajuns la gradul de obsesii, în corpul nostru se produc modificări reflectate în funcțiile organelor interne sau chiar în cele celulare.

În medicina modernă a fost acceptat termenul de maladii psihosomatice. Un psihic sănătos și robust contribuie la o vindecare mult mai rapidă.

Atitudinea mentală pozitivă, repetarea unor formule de auto-sugestie pozitivă, consacrate și verificate de practica medicală, care lucrează la nivelul subconștientului și contribuie la inducerea stării de bine, sunt metode la îndemana fiecăruia dintre noi.

Vindecarea psiho-emoțională ține de „finisajele fine” ale terapiei, în care probleme ca: engrame, angoase, isterii, coșmaruri, traume, stress, etc sunt abordate holistic. Aici homeopatia și terapia emoțională au un cuvant definitoriu de spus. Calitatea vieții depinde nu doar de hrana fizica și asigurarea unui confort de viață – ceea ce contribuie doar la o dezvoltare pe orizontală. Din „hrana spirituală” fac parte muzica, literatura, arta, și tot ceea ce ne pune în contact cu frumusețea, armonia și adevărul lumii în care trăim.
terapie emotionala si psihoterapiaMedicina Tradițională Chineză a considerat intotdeauna funcția psihoemoțională ca pe o energie distinctă, în stransă relație cu toate celelalte energii ale corpului. Importanța acesteia este cea mai mare, deoarece controlează toate sistemele de coordonare. O vindecare nu este completa și stabilă, chiar dacă la nivelul fizic s-a atins funcționarea normală, decât dacă și la nivelul psihoemoțional s-a atins homeostazia. În mod frecvent, relația cu sinele, cu profesia și cu partenerul de viață nu sunt abordate corect și de aici apar perturbații majore în câmpul emoțional, de tipul unor traume cu care fie nu ne-am împăcat, fie au fost trecute cu vederea și cu timpul le-am ascuns în zona subconștientă a psihicului, de unde însa continuă să acționeze.

Alături de homeopatie, care acționează la nivel informațional, de acupunctură, care acționează energetic, terapia emoțională și terapia prin arta (în special meloterapia) sunt instrumentele prin care se poate sonda în adâncul straturilor emoționale ale omului și se poate reface armonia acestora.