Vindecarea, ca si constructia unei case

Vindecarea, ca si constructia unei case

Vindecarea e ca si constructia unei case: intai sapi fundatia, apoi construiesti zidurile, dupa care inalti acoperisul.
Vorbind despre vindecare, este ilustrativa analogia cu ridicarea unei constructii: intai se sapa fundatia, apoi se construiesc stalpii de sustinere, peretii etc, abia dupa care se ridica acoperisul. La fel, terapia incepe cu infrastructura (alimentatia lacto-ovo-vegetariana, eliminarea carnii si alimentelor toxice), apoi urmeaza mezzo-structura: schema fitoterapica individualizata, sedinte de reflexoterapie si puncto-punctura, si suprastructura, prin remediile homeopate indicate in cazul respectiv, acupunctura, auriculo-punctura, electro-auriculo-punctura, etc. Tratamentul este complex, dar nu complicat! Punem un foarte mare accent pe colaborarea pacientului in toate etapele tratamentului, pe intelegerea naturii bolii. Pacientii nostri colaboreaza permanent in terapie, in primul rand renuntand la ideea preconceputa ca vin la medic doar ca simpli recipienti ai unor pastile care sa ii faca bine, indiferent de consecinte.
Este un fapt dovedit de practica terapeutica: daca infrastructura este solida, si vindecarea va fi solida! Nici un terapeut nu ar trebui sa pretinda ca vindeca o boala, daca nu se ocupa de alimentatia pacientului. Asa cum un automobil nu functioneaza cu o benzina de calitate proasta, nici omul nu poate fi sanatos cu alimente de proasta calitate.
Hipocrat spunea: alimentul sa ne fie medicament.
Prima recomandare pentru cei care incep tratamentul holistic este sa elimine de pe masa zilnica in primul rand carnea, prajelile, zaharul alb, dulciurile, produsele care contin E-uri nocive pentru organism si hormoni artificiali. Consumul excesiv de carne si proteina animala favorizeaza toate bolile de nutritie si metabolism, determina obezitatea si supraponderalitatea la femei. Pe langa hormonii de crestere, memorie, respiratie, locomotie, carnea contine hormoni sexuali care pot sa determine fibromatozele uterine, nodulii mamari, chisturile ovariene sau cancerul uterin. De mentionat este ca, in ciuda prejudecatilor vehiculate, rezultatele tratamentului holistic nu trebuie asteptate ani de zile; dimpotriva. In afara vindecarilor unor paciente cu afectiuni genitale grave, noi am obtinut rezultate remarcabile in tratarea supraponderalitatii si obezitatii chiar din primele saptamani de terapie, caci rezultatele nu intarzie sa apara si kilogramele in plus dispar, atunci cand organismul este ajutat prin detoxifiere si se regleaza glandele endocrine. Acelasi lucru este valabil in cazul celulitei, bineinteles respectand tratamentul mezo si supra-terapeutic individualizat. Orice femeie care vrea sa se intretina, sa isi mentina un ten tanar, are de beneficiat enorm de pe urma alimentatiei lacto-ovo-vegetariene. Exista o legatura directa intre consumul de carne si sanatatea tenului, cum este o legatura si intre alimentatia preponderent carnivora si aparitia celulitei.

Alimentatia corecta creste nivelul de performanta fizica si intelectuala, mareste durata de viata

Contrar prejudecatilor ca alimentatia fara carne ar slabi potentialul de lucru al omului, o lista lunga de personalitati care au adoptat vegetarianismul ne va convinge de contrariul: Pitagora, Socrate, Platon, Leonardo da Vinci, Benjamin Franklin, Tolstoi, Mahatma Gandi, Shelley, Plutarh, Richard Wagner, Herman Hesse, Albert Einstein, culminand cu Budhha Sakyamuni si Iisus Hristos. Bernard Shaw a fost vegetarian si a trait pana la 94 de ani! Shelley spunea ca “mancarea este necesara daca prin ea putem invata si propaga adevarul” iar Ghandi considera vegetarianismul la europeni ca o virtute, o forta activa in viata, o cautare a unei reforme a adevarului.

Atentie la ce cumparam din supermarketuri!

Medicina naturista, bazata pe o practica indelungata, a constatat ca excesul de carne la care se adauga E-urile si medicamente de sinteza chimica, nu este tolerat de ficat, este neurotoxic, hepatotoxic si nefrotoxic. Anumite E-uri intervin in metabolismul neuronilor, si pot duce la tulburari de comportament, maladia Altzheimer, etc. Din pacate, in Romania nu se specifica continutul complet pe eticheta produselor alimentare.
Suntem expusi din prea multe parti la factori nocivi pentru organism, pentru a ne permite sa nu fim atenti la ceea ce cumparam din supermarketuri, in hrana noastra de zi cu zi. O contributie nefasta o au aici reclamele, care ne „conving” de superioritatea unui produs in detrimentul tuturor celorlalte, fara sa dea informatii complete si mai ales corecte asupra componentei chimice, in special a prezentei E-urilor cancerinice si imuno-destructive. Este un adevarat bombardament informational, care devine destructiv prin frecventa si intentia strict comerciala pe care o promoveaza. In aceasta privinta, suntem de aceeasi parte a baricadei cu directorul Institutului pentru Sanatatea Alimentului, dl. Gheorghe Mencinicopshi, care semnaleaza aceste practici neloiale fata de consumatorul roman. Asa cum pe pachetul de tigari se mentioneaza prin lege efectele nocive ale fumatului, logic este sa fim avertizati si asupra efectelor toxice ale prezentei E-urilor. In mod logic, reclamele produselor pentru copii nu isi au locul in massmedia, pentru ca acestia nu au discernamantul necesar pentru a selecta ce e bun si ce nu pentru sanatatea lor, ce e adevar si ce e doar …reclama vis a vis de un produs.
Din practica medicala curenta, o alimentatie de proasta calitate (fast food, dulciuri, sucuri si racoritoare produse chimic, majoritatea E-urilor introduse artificial in alimente), la care se adauga o medicatie antibiotica excesiva, duce la aparitia intregului cortegiu de boli ale sistemului imun: alergie, viroza respiratorie, sinuzita, ajungand chiar pana la leucemii. In sistem holistic, pacientii cu aceste afectiuni au raspuns admirabil la tratament.

Alimentatie sanatoasa = varietate, creativitate, natural

Alimentatia lacto-ovo-vegetariana pe care o recomandam pacientilor cuprinde o gama foarte variata de alimente, mult mai bogata in ingrediente si creativa decat cele la care se rezuma bucataria traditionala romaneasca, axata preponderent pe consumul de carne si preparate fierte indelung sau prajite. Pacientii nostri au invatat o lectie importanta, anume ca a renunta la carne, nu inseamna a te hrani la fel ca inainte, numai ca elimini carnea; nici nu inseamna sa suferi de foame, sau sa te hranesti doar cu salata! Acestea sunt doar niste prejudecati, si depasirea lor constituie primii pasi in abc-ul macrobioticii si nutritionismului. Cerealele stau la baza piramidei nutritioniste, legumele, fructele, lactatele de fermentatie (chefir, sana, iaurtul simplu, fara adaosuri). Prea putin se promoveaza faptul ca laptele simplu nu mai este tolerat de organism dupa varsta de 2 ani, datorita intolerantei la lactoza a organismului – uitati-va in mediul inconjurator, animalele isi lasa puii sa suga pana la o varsta, dupa care ii intarca! Multe paciente suferind de migrene, constipatie, varice, arterioscleroza, au constatat prin propria experienta efectele benefice ale schimbarii alimentatiei, combinate cu tratamentul individualizat.
La femei, afectiunile cu care ne intalnim cel mai frecvent in practica terapeutica se localizeaza la nivel utero-ovarian si mamar. Este stiut ca sanul este un organ foarte vascularizat, sensibil capilar – prin urmare, nu recomandam investigatia prin mamografie, datorita efectului sau traumatizant. Exista investigatii mai putin traumatizante, ca ecografia, RMN-ul, etc. O histerectomie totala, practicata frecvent in cazurile de fibrom uterin, va dezechilibra glanda tiroida, ceea ce va atrage dupa sine in scurt timp efecte secundare, deloc de neglijat pentru confortul fizic si psihic al unei femei: ingrasare excesiva, disfunctii metabolice, probleme in viata de cuplu. Multe paciente au evitat prin tratament holist acest tip de operatii traumatizante fizic si ca feminitate. Disfunctiile sexuale feminine ca si cele masculine isi gasesc rezolvarea prin tratament holistic, iar prin tratamentul homeopat recomandat, multe tinere au depasit problemele de fertilitate sau de mentinere a unor sarcini problematice.
Mezo-structura terapiei holistice o constituie tratamentele prin fitoterapie, presopunctura, homeopatie, acupunctura, puncto-punctura. Tratamentul exclusiv doar prin bioenergie, fara alimentatie si nesustinut de celelalte discipline holistice sufera prin unilateralitate, si nu functioneaza decat temporar, avand doar rolul unui simplu balon cu oxigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *